Strategická analýza Pivovaru Samson s. r. o. před a během koronavirové krize - Paloncy, Jonáš (2021)
Cílem bakalářské práce je realizace strategické analýzy Pivovaru Samson, s.r.o., a tím zjistit jednotlivé postupy, jak správně firmu nasměrovat k příznivému vývoji. Za účelem dosažení cíle práce je realizován primární empirický výzkumu kvantitativní formou prostřednictvím dotazníkového šetření a sekundární empirický výzkum formou analýzy sekundárních dat. Manažerská doporučení budou provedena v reakci na metody ve strategické analýze. Práce je rozdělena do dvou částí, přičemž v teoretické části jsou popsány nástroje pro vnější a vnitřní prostředí, jako je PEST analýza, VRIO analýza nebo Porterův model pěti hybných sil. V praktické části jsou následně jednotlivé metody aplikovány na konkrétní podnik. Závěr praktické části tvoří syntéza v podobě SWOT analýzy a následná manažerská doporučení.