Analýza vizuální identity městské části Praha 3 - Laudová, Aneta (2021)
Tématem bakalářské práce je značka a její specifika v oblasti brandingu měst. Teoretická část práce se nejprve zabývá značkou, procesem tvorby a jejími atributy v obecném pojetí, následně toto rozsáhlé téma vymezuje pro potřeby city brandingu. Praktická část se věnuje analýze brandingu na konkrétním případě městské části Praha 3, která nedávno změnila svou vizuální prezentaci. Práce si klade za cíl zmapovat proces rebrandingu, zhodnotit novou vizuální identitu a předložit názor obyvatel Prahy 3. Pro naplnění stanoveného cíle je využita kombinace několika výzkumných metod, konkrétně analýza sekundárních dat, kvalitativní šetření s odborníky grafického designu a kvantitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření mezi obyvateli. Získané poznatky slouží jako způsob hodnocení nového vizuálního stylu a forma zpětné vazby pro vedení Prahy 3.