Analýza vizuální identity městské části Praha 3 - Laudová, Aneta; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tématem bakalářské práce je značka a její specifika v oblasti brandingu měst. Teoretická část práce se nejprve zabývá značkou, procesem tvorby a jejími atributy v obecném pojetí, následně toto rozsáhlé téma vymezuje pro potřeby city brandingu. Praktická část se věnuje analýze brandingu na konkrétním případě městské části Praha 3, která nedávno změnila svou vizuální prezentaci. Práce si klade za cíl zmapovat proces rebrandingu, zhodnotit novou vizuální identitu a předložit názor obyvatel Prahy 3. Pro naplnění stanoveného cíle je využita kombinace několika výzkumných metod, konkrétně analýza sekundárních dat, kvalitativní šetření s odborníky grafického designu a kvantitativní výzkum v podobě dotazníkového šetření mezi obyvateli. Získané poznatky slouží jako způsob hodnocení nového vizuálního stylu a forma zpětné vazby pro vedení Prahy 3.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses