Strategická analýza - Kochová, Karolína; Krause, Josef, 1978-; Kubíčková, Markéta, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou okolí společnosti Rupa, spol s r.o. Jejím cílem je navrhnout konkrétní opatření ke zvýšení podílu vlastních produktových řad společnosti Rupa na trhu tyčinek v České republice. Teoretická část vysvětluje základní pojmy strategické analýzy a popisuje metodiku PESTLE analýzy, analýzy vybraných základních charakteristik odvětví, Porterův model pěti sil a Mapu konkurenčních skupin. Praktická část obsahuje analýzu makrookolí a mikrookolí společnosti Rupa. Výsledkem bakalářské práce jsou konkrétní navržená opatření v oblasti marketingu společnosti, která se týkají reklamy na Facebooku, Instagramu a Youtube, navázání spolupráce s foodblogery, využití samplingu, marketingu v místě prodeje např. v podobě stojanů, positioningu společnosti (česká společnost s 25letou tradicí a zajímavou historií), positioningu produktů společnosti (“zdravý“, “bez…“, přírodní), a společenská odpovědnost firmy (výroba zdravých a kvalitních výrobků, udržitelné obaly, udržitelné zdroje, podpora sportovních družstev).
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses