Dopady fiskální politiky České republiky a Ukrajiny na podnikatelský subjekt - Dolenko, Danylo (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním fiskálních a daňových politik České republiky a Ukrajiny. Cílem dané práce je určit, v jakém státu je lépe založit svůj vlastní byznys a podnikat. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů tykajících se fiskální a daňové politiky. V praktické části byly rozebrány struktury příjmů a výdajů státních rozpočtů Ukrajiny a České republiky, pak byl analyzován vývoj sazeb daní v čase. Nedílnou součástí této práce je analýza daňové zátěže dvou států pomocí vytvořené fiktivní společnosti.