Dopady fiskální politiky České republiky a Ukrajiny na podnikatelský subjekt - Dolenko, Danylo; Soukup, Jindřich, 1955-; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním fiskálních a daňových politik České republiky a Ukrajiny. Cílem dané práce je určit, v jakém státu je lépe založit svůj vlastní byznys a podnikat. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů tykajících se fiskální a daňové politiky. V praktické části byly rozebrány struktury příjmů a výdajů státních rozpočtů Ukrajiny a České republiky, pak byl analyzován vývoj sazeb daní v čase. Nedílnou součástí této práce je analýza daňové zátěže dvou států pomocí vytvořené fiktivní společnosti.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses