Grafická transformace katalogových dat mechanismem swipování - Khaznadarová, Rama; Karkošková, Soňa; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce pojednává o způsobu zobrazení katalogových dat výběrem pomocí mechanismu swipování. To je představeno na návrhu mobilní aplikace pro platformu iOS za použití IMDb API, které zprostředkovává vybraná data z portálu IMDb přes REST API. Cílem této práce je uspořádat doposud publikované informace o mechanismu swipování a porozumět dané problematice jak z teoretické, tak i technické úrovně, kde proces tvorby sestává z návrhu UX/UI a její implementace, pro kterou je vybranou technologií pro vývoj framework React Native. Implementační výstup mechanismu swipování je tak připraven pro další použití na reálném projektu. Naplnění cílů je doprovázeno procesem tvorby mobilní aplikace, tedy od vytyčení cíle, sběru požadavků, po návrh až následnou demonstraci možné implementace, také analýzou vědeckých studií, identifikování principů a zmapování oblastí doposud týkající se motivu swipování. Práce přináší celkový přehled o mechanismu swipování a napomáhá rozhodování při návrhu aplikace. Gesto přesouvání obsahu prstem po obrazovce, které se za pojmem swipe schovává, se stává oblíbené z důvodu překlopení naučených vzorců chování uživatele z reálného života do IT světa. Zaměřením se na psychologickou stránku uživatele lze získat lepší výchozí pozici pro úspěšnost aplikace.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses