Fenomén pasti likvidity, srovnání japonské zkušenosti a trendů v eurozóně od roku 2008 po 2019 - Líkař, Jan; Škoda, Jiří; Morda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá fenoménem pasti likvidity. Práce nejprve představuje teoretické pohledy na past likvidity a tyto pohledy srovnává. Následně analyzuje empirickou zkušenost Japonska s tímto fenoménem. Jsou vytyčena kvantitativní kritéria pro posuzování vývoje v eurozóně mezi lety 2008 až 2019. Na základě těchto kritérií vyčleňuje úseky, které se pasti likvidity blíží. Těmto úsekům věnuje zvýšenou pozornost a doplňuje je o pohled Evropské centrální banky. Autor dochází k závěru, že se eurozóna nachází v pasti likvidity.
Vedoucí práce: Jiří Škoda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses