Marketingová strategie ediční činnosti Galerie hlavního města Prahy - Bartošová, Věra (2021)
Bakalářská práce se věnuje marketingové strategii ediční činnosti Galerie hlavního města Prahy. Galerie je považována za jednu z nejvýznamnějších galerií nejenom v Praze, ale i v celé České republice. Cílem práce je provedení výzkumné studie a následné vytvoření evaluace vhodnosti stávající marketingové strategie ediční činnosti. Teoretická část se zabývá marketingem, marketingovou strategií a marketingovým mixem. Posléze je jejich význam specifikován do oblasti muzeí a muzeí umění. Předmětem výzkumu je Galerie hlavního města Prahy. Práce vychází z kvalitativního výzkumu založeného na polo-strukturovaných rozhovorech vedených se zástupci galerie, z vlastních zkušeností načerpaných během absolvované stáže v galerii a benchmarkingu. Na základě těchto dat vychází zhodnocení marketingové strategie a následné doporučení pro zlepšení stávajících marketingových aktivit.