Marketingová strategie ediční činnosti Galerie hlavního města Prahy - Bartošová, Věra; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se věnuje marketingové strategii ediční činnosti Galerie hlavního města Prahy. Galerie je považována za jednu z nejvýznamnějších galerií nejenom v Praze, ale i v celé České republice. Cílem práce je provedení výzkumné studie a následné vytvoření evaluace vhodnosti stávající marketingové strategie ediční činnosti. Teoretická část se zabývá marketingem, marketingovou strategií a marketingovým mixem. Posléze je jejich význam specifikován do oblasti muzeí a muzeí umění. Předmětem výzkumu je Galerie hlavního města Prahy. Práce vychází z kvalitativního výzkumu založeného na polo-strukturovaných rozhovorech vedených se zástupci galerie, z vlastních zkušeností načerpaných během absolvované stáže v galerii a benchmarkingu. Na základě těchto dat vychází zhodnocení marketingové strategie a následné doporučení pro zlepšení stávajících marketingových aktivit.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses