Srovnání letišť Václava Havla Praha a Mezinárodního letiště Almaty - Filatov, Daniil (2021)
Bakalářská práce je věnována letecké dopravě a porovnání letišť v Praze a v Almaty, největším městě Kazachstánu. Struktura práce je rozdělena na část teoretickou, která je zaměřena na základní charakteristiku letecké dopravy a na důležitější součást letecké infrastruktury – letiště, a na část praktickou, ve které jsou představena jednotlivá letiště, stručně popsána jejich historie a současné kapacitní parametry. Následně jsou zde vyhodnoceny základní výkonové ukazatele, označeny oblíbené destinace z těchto letišť a určeny základní služby poskytované cestujícím. Srovnávací analýza je provedena na základě teoretického definování výkonových ukazatelů.