Analýza vnitropodnikových logistických procesů - Petroušek, Robert (2021)
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu vnitropodnikových logistických procesů ve výrobní společnosti blízko mého bydliště v Severních Čechách. Cílem této práce je pomoci střednímu a vrcholovému managementu v řízení logistických vnitropodnikových procesů, tyto procesy zanalyzovat a navrhnout optimalizační řešení vedoucí k finančním i pracovním úsporám. V teoretické části je definována logistika obecně, vnitropodnikový logistický řetězec a jeho části (nákup, zásobování, skladování), dále logistické technologie a oblíbené optimalizační metody vedoucí ke zvýšení efektivity procesů. V praktické části je představena společnost a rozebrány jednotlivé části celé výrobní cesty společnosti. Na základě této analýzy bylo zjištěno a popsáno úzké místo a navrhnuto optimalizační řešení.