Komparace státní politiky zaměstnanosti v roce 2019 ve srovnání s rokem 2020 v České republice - Marešová, Karolína (2021)
Bakalářská práce na téma „Komparace státní politiky zaměstnanosti v roce 2019 ve srovnání s rokem 2020 v České republice“ se věnuje vybraným nástrojům aktivní politiky zaměstnanosti, nezaměstnanosti a výdajům na tuto politiku. V roce 2020 musela vláda aktivně zasáhnout do ekonomiky a pomoct udržet vysokou zaměstnanost, která byla ohrožena šířením nákazy COVID-19. Teoretická část práce se zabývá základními pojmy spojenými se státní politikou zaměstnaností, nezaměstnaností a fungováním trhu práce. Hlavní část praktické části se věnuje analýze vybraných ukazatelů politiky zaměstnanosti a nově zavedenému programu Antivirus. Výsledkem práce je komparace státní politiky zaměstnanosti v době koronavirové krize s rokem předchozím.