Konkurencieschopnosť automobilového priemyslu Slovenskej republiky - Sabol, Samuel; Nečadová, Marta; Laboutková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práca sa zoberá konkurencieschopnosťou automobilového priemyslu Slovenskej republiky. Hlavným cieľom diplomovej je analyzovať konkurencieschopnosť automobilového priemyslu Slovenskej republiky v národnom porovnaní s ostatnými krajinami Vyšehradskej štvorky a Nemecka, a taktiež v rámci odvetvového porovnania s jednotlivými oddielmi slovenskej priemyselnej výroby. Prvá kapitola sa zoberá definovaním pojmu konkurencieschopnosť na úrovni mikroekonomickej, makroekonomickej a odvetvovej. Druhá kapitola predstavuje teórie medzinárodného obchodu súvisiace s odvetvovou konkurencieschopnosťou. Tretia kapitola sa zaoberá vymedzením automobilového priemyslu Slovenskej republiky. Štvrtá kapitola predstavuje možnosti merania a hodnotenia konkurencieschopnosti na odvetvovej úrovni. Piata kapitola sa zaoberá analyzovaním konkurencieschopnosti automobilového priemyslu Slovenskej republiky v porovnaní s ostatnými krajinami Vyšehradskej štvorky a Nemecka prostredníctvom sektorových ukazovateľov. Šiesta kapitola pozostáva z analýzy obchodnej konkurencieschopnosti automobilového priemyslu Slovenskej republiky v porovnaní s inými oddielmi slovenskej priemyselnej výroby.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses