Dramaturigické plánování uměleckých institucí prezentujících současné umění - Vasiakin, Leonid (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem tvorby dramaturgického plánu kulturních institucí prezentujících současné umění. Cílem této práce je zjistit, jak organizace prezentující současné umění vytvářejí dramaturgický plán a jaké faktory vstupují do procesu jeho tvorby. K naplnění tohoto cíle byla zvolena metoda kvalitativního výzkumu, konkrétně rozhovory se zástupci vybraných kulturních institucí prezentujících současné umění. Na základě získaných dat je následně provedena analýza výstavních programů, jejich komparace a zhodnocení z pohledu návštěvnosti. Výstupem této práce je analýza tvorby dramaturgického plánu kulturních institucí prezentujících současné umění, faktorů a východisek program ovlivňující. Práce se zabývá programy vybraných kulturních institucí prezentujících současné umění za rok 2019.