Dramaturigické plánování uměleckých institucí prezentujících současné umění - Vasiakin, Leonid; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem tvorby dramaturgického plánu kulturních institucí prezentujících současné umění. Cílem této práce je zjistit, jak organizace prezentující současné umění vytvářejí dramaturgický plán a jaké faktory vstupují do procesu jeho tvorby. K naplnění tohoto cíle byla zvolena metoda kvalitativního výzkumu, konkrétně rozhovory se zástupci vybraných kulturních institucí prezentujících současné umění. Na základě získaných dat je následně provedena analýza výstavních programů, jejich komparace a zhodnocení z pohledu návštěvnosti. Výstupem této práce je analýza tvorby dramaturgického plánu kulturních institucí prezentujících současné umění, faktorů a východisek program ovlivňující. Práce se zabývá programy vybraných kulturních institucí prezentujících současné umění za rok 2019.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses