Regulace účetnictví v českých zemích 1942 - 1952 jako odraz soudobých politických a ekonomických změn - Ďoubalíková, Anna (2021)
Práce si klade za cíl komplexně shrnout vývoj české politické scény a její dopady na vývoj českého účetnictví v období let 1942 až 1952. Cílem je seznámení se s politickým vývojem a následné charakterizování specifik týkajících se účetnictví, které dané období a politická situace přináší.