Zhodnotenie ekonomického vývoja spoločnosti Melitrade a.s. - Michalíková, Alžbeta Anna (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je vyhodnotiť ekonomický vývoj spoločnosti Melitrade a.s. uskutočnením finančnej analýzy a následne, na základe jej výstupov, vytvoriť návrhy možných doporučení na zlepšenie finančnej situácie spoločnosti. Práca sa skladá z teoretickej časti, ktorá definuje základné pojmy finančnej analýzy a jej metódy, taktiež obsahuje ekonomickú pridanú hodnotu, bankrotové modely a bonitné modely. Praktická časť popisuje aplikáciu teoretických poznatkov na konkrétnych dátach spoločnosti Melitrade a.s. získaných z verejne dostupných účtovných výkazov, výročných sprav a analytických materiálov zo stánok Ministerstva priemyslu a obchodu. V závere práce sú vyhodnotené výsledky analýzy a predstavené konkrétne odporučenia pre spoločnosť.