Zhodnotenie ekonomického vývoja spoločnosti Melitrade a.s. - Michalíková, Alžbeta Anna; Heřman, Jan; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je vyhodnotiť ekonomický vývoj spoločnosti Melitrade a.s. uskutočnením finančnej analýzy a následne, na základe jej výstupov, vytvoriť návrhy možných doporučení na zlepšenie finančnej situácie spoločnosti. Práca sa skladá z teoretickej časti, ktorá definuje základné pojmy finančnej analýzy a jej metódy, taktiež obsahuje ekonomickú pridanú hodnotu, bankrotové modely a bonitné modely. Praktická časť popisuje aplikáciu teoretických poznatkov na konkrétnych dátach spoločnosti Melitrade a.s. získaných z verejne dostupných účtovných výkazov, výročných sprav a analytických materiálov zo stánok Ministerstva priemyslu a obchodu. V závere práce sú vyhodnotené výsledky analýzy a predstavené konkrétne odporučenia pre spoločnosť.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses