Strategická analýza společnosti XYZ - Astapenka, Aliaksandra (2021)
Cílem dané bakalářské práce je poskytnout společnosti XYZ na základě získaných informací doporučení, která mají přispět k budoucímu rozvoji a zpevnění pozice na trhu. Hlavním účelem dané strategické analýzy je identifikace příležitostí a hrozeb ve vnějším prostředí a zhodnocení vnitřních zdrojů podniku. Práce se skládá z teoretické a praktické částí. Teoretická část se zabývá vymezením klíčových pojmů a metod, potřebných pro provedení analýzy v praktické části. Součástí analýzy makrookolí je PEST analýza, v analýze mikrookolí byl použit Porterův model 5 sil a analýza konkurence. Po analýze vnějšího prostředí následuje analýza vnitřního prostředí podniku, skládající se ze klasifikace zdrojů, VRIO analýzy a analýzy finanční. Jednotlivé výstupy metod jsou následně vyhodnoceny prostřednictvím analýzy SWOT. Závěrem bakalářské práce je strategické doporučení pro společnost XYZ.