Dostupnost dat pro ověření solventnosti českých obcí bankami - Vargová, Angelika; Svoboda, Michal, 1983-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá dostupností dat, se kterými pracují komerční banky při ověřování solventnosti českých obcí. Cílem práce je zjistit, jestli jsou tato data o municipalitách nejen veřejně dostupná, ale zároveň i validní. První část práce vymezuje veřejný sektor jako takový a je zaměřena i na výkaznictví obcí v České republice. Popisuje bankovní produkty a finanční analýzu municipalit z pohledu komerčních bank a identifikuje její odlišnosti od soukromého sektoru. Další část se věnuje konstrukci ukazatelů pro hodnocení obcí a přibližuje bankovní scoring. Praktická část analyzuje dostupnost a validitu dat o obcích s rozšířenou působností a klade důraz na data, z nichž jsou sestaveny ukazatele hodnotící municipality. Analýza je podložena i na výstupech z dotazníkového průzkumu, jehož respondenty jsou pracovníci komerčních bank, kteří se zabývají segmentem veřejného sektoru.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses