Webový testovací systém příkazů FFmpeg - Zbořil, Martin (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj systém pro zadávání a validování domácích úkolů primárně pro příkazy FFmpeg. Systém je vyvíjen v PHP frameworku Laravel a využívá také služby jednotného přihlášení Shibboleth. V práci jsou tyto technologie popsány a zároveň je v ní obsažen i postup při jejich implementaci. Do aplikace se uživatelé přihlašují pomocí služby Shibboleth, která zároveň rozlišuje, zda se jedná o učitele nebo žáka. Učiteli je umožněno spravovat cvičení, domácí úkoly a nahlížet na výsledky vyplněných úkolů. Žákovi jsou v jeho režimu zobrazeny domácí úkoly podle toho, do jakého cvičení je přiřazen. Po vyplnění úkolu jsou jeho odpovědi okamžitě validovány a žák ihned zjistí, kolik z daného úkolu obdržel bodů, či jaké odpovědi byly správně nebo naopak špatně. Pro validaci je umožněno nastavit různé váhy pro parametry, které spravuje učitel. Váhy parametrů mají za úkol zlepšit výsledky validace, aby ve výsledcích odpovědi nenastávaly situace, že špatně zadaný příkaz dosáhne velmi dobrého výsledku. Přestože této situaci nejde vždy ošetřit je učiteli umožněna úprava výsledných odpovědí či jejich komentář.