Strategické analýza společnosti Třinecké železárny, a .s. - Makoš, Jan; Hnilica, Jiří, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je provedení strategické analýzy národního podniku Budějovický Budvar. Ta bude sloužit jako základ pro navržení strategických doporučení, jejichž cílem je zajištění budoucí prosperity podniku. Práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje charakterizaci použitých metod pro část praktickou. Charakteristika je prováděna na základě odborné literatury. Praktická část se věnuje aplikaci jednotlivých metod a postupů k zhodnocení stávající situace podniku. V této části je využita PESTLE analýza, analýza Porterova modelu 5 sil, VRIO analýza a SWOT analýza. Na závěr této práce dojde ke shrnutí veškerých poznatků ze všech analýz a na jejich základě ke stanovení vhodných strategických doporučení. Závěrečná doporučení budou přínosná primárně pro management podniku.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses