Via Sancta. Možnosti údržby, obnovy a popularizace poutní cesty z Prahy do Staré Boleslavi - Studená, Markéta; Kouba, Vojtěch, 1983-; Matoušková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje možnostem údržby, obnovy a popularizace Via Sancta. Popisuje historický vývoj poutní cesty, současný stav a obnovu kapliček. Sleduje projekty využití této součásti kulturní krajiny středních Čech. Cílem práce je zmapovat činnosti městské časti Praha 19 (Kbely), spolku Via Sancta Mariana a dalších aktérů, kteří podporují obnovu a šíření povědomí o poutní cestě z Prahy do Staré Boleslavi, včetně představitelů památkové péče. Závěrem práce je zhodnocení plánovaných projektů, jejich společných rysů a odlišností a jejich možného přínosu pro rezidenty i turisty.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses