Míra projektifikace ve zpracovatelském průmyslu a její vliv na inovační procesy ve firmách - Štefan, Tomáš; Hájek, Jiří; Bočková, Nina, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem diplomové práce je zjištění míry využívání projektové práce na celkové práci ve firmách zpracovatelského průmyslu ČR a posouzení jejího vlivu na inovační činnosti. Dále bude posouzeno, jakou roli v tomto vztahu hraje velikost firmy. Výzkum vedoucí k charakteristice projektového a inovačního prostředí byl proveden za využití online dotazníkového šetření. Výsledky byly vyhodnoceny pomocí deskriptivní statistiky, regresní a korelační analýzy, faktorové SEM analýzy a metod autorů Walda et al. (2015) a Schoper et al. (2015). Analýza dat neprokázala významný vliv velikostí firem na projektifikaci ani na inovativnost. Naopak vztah mezi poměrem projektové práce na celkové práci a úspěšností inovačních aktivit ve formě zavádění nových inovací před konkurencí ve zpracovatelských firmách byl vyhodnocen jako pozitivní. Na závěr byl také zjištěn pozitivní vliv projektifikace na inovativnost ve firmách.
Vedoucí práce: Jiří Hájek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses