Využití Power BI v řízení firmy - Ševčík, Jan; Fortinová, Jana; Vařejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce je zaměřena na využití nástroje Power BI od společnosti Microsoft k řízení oddělení v rámci firmy DPDHL. Cílem práce je analyzovat a předvést, k čemu se vybraný nástroj používá, a jaké možnosti a výhody poskytuje vybranému oddělení. Obsah práce je rozdělen na dvě části. První, teoretická, část, je věnována analýze daného oddělení, pojmům business intelligence a self-service business intelligence. U těchto pojmů je nejvíce prostoru věnováno tomu, proč by se měly do firmy zavádět tyto metody a co jsou důležité předpoklady pro úspěšné řešení. Dále je pozornost směřována na samotný nástroj Power BI, který se v oddělení používá k vytváření reportů a analýz. V druhé části, tedy praktické, jsou rozebrány reporty, které jsou využívány v oddělení. Je nastíněno, v čem spočívá jejich výhoda a k čemu napomáhají. Nakonec je navrhnut nový report, který vychází z reálných požadavků uživatelů. Přínosy této práce jsou v analýze nástroje Power BI a jeho využití v oddělení v rámci DHL IT Services a návrh nového reportu, který odráží reálné požadavky a měl by po implementaci do firmy pomoci v rámci pochopení informací a vylepšení prezentace dat uživatelům.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses