Hudební trh v období omezení produkce - Křížová, Jana (2021)
Diplomová práce se zabývá českou hudební scénou v období omezení produkce vlivem restrikcí proti Covid-19. Cílem práce je nalézt motivaci muzikantů přejít na alternativní formu koncertování a tím lépe pochopit jejich situaci i počínání. Teoretická část pohlíží na muzikanta jako na roli podnikatele, neziskový sektor a na roli interpreta jakožto marketingový produkt. Teorii autorka využívala pro zpracování praktické části, která má tři složky. Situační analýzu, která mapuje měnící se hudební prostředí během restrikcí a dále focus group, ze které vyplynuly variace možných motivací. Následně proběhly hloubkové rozhovory, ze kterých byly zjištěny nejvýznamnější motivace spolu s okolnostmi, které tyto motivace ovlivňují. Mezi nejvýznamnější spadá motivace nadšení pro věc, touha být i nadále součástí komunity či motivace být stále vidět.