Analýza hlavních ukazatelů trhu práce v Ústeckém kraji - Hrušková, Veronika (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vybraných ukazatelů trhu práce v Ústeckém kraji, který se dlouhodobě potýká s řadou problémů. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s trhem práce a shrnuje hlavní teoretická východiska. Praktická část obsahuje nejprve stručnou charakteristiku Ústeckého kraje. Poté následuje analýza vybraných ukazatelů, a to na základě práce se sekundárními daty. Je využita metoda komparace, analýza časových řad, syntéza, indukce. Cílem práce je posoudit situaci na trhu práce ve vybraném regionu, identifikovat jeho silné a slabé stránky a poté navrhnout doporučení směrem k vládě a podnikům, jejichž realizace by umožnila situaci na trhu práce ve sledovaném regionu zlepšit.