Analýza hlavních ukazatelů trhu práce v Ústeckém kraji - Hrušková, Veronika; Palíšková, Marcela, 1961-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vybraných ukazatelů trhu práce v Ústeckém kraji, který se dlouhodobě potýká s řadou problémů. Teoretická část vymezuje základní pojmy související s trhem práce a shrnuje hlavní teoretická východiska. Praktická část obsahuje nejprve stručnou charakteristiku Ústeckého kraje. Poté následuje analýza vybraných ukazatelů, a to na základě práce se sekundárními daty. Je využita metoda komparace, analýza časových řad, syntéza, indukce. Cílem práce je posoudit situaci na trhu práce ve vybraném regionu, identifikovat jeho silné a slabé stránky a poté navrhnout doporučení směrem k vládě a podnikům, jejichž realizace by umožnila situaci na trhu práce ve sledovaném regionu zlepšit.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses