Analýza a návrh funkčného business modelu podnikateľského nápadu v oblasti vzdelávania - Čepiga, Tomáš; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Vďaka technologickému pokroku dôjde v budúcnosti k ešte väčším zmenám na pracovnom trhu. Tieto zmeny sa dotknú veľkého množstva ľudí, ktorí sa budú musieť naučiť nové zručnosti, alebo sa rekvalifikovať na novú pracovnú pozíciu. Na takýto vývoj nie je takmer nikto pripravený a neexistuje vhodná infraštruktúra, ktorá by tento problém riešila. Cieľom tejto práce bolo navrhnúť realizovateľný a udržateľný business model podnikateľského nápadu v oblasti vzdelávania, ktorý má záujem vyššie spomenutý problém riešiť. Pre tvorbu business modelu bola vypracovaná analýza konkurencie, identifikácia kľúčových zákazníckych segmentov a odhad nákladov a zdrojov príjmu. Bolo zistené, že na Českom trhu nepôsobí žiadny súkromný subjekt, ktorý by poskytoval komplexné vzdelávacie služby zamerané na riešenie skúmanej problematiky. Existuje však viacero konkurentov, ktorí sa zaoberajú odovzdaním znalostí. Zároveň si zákazník môže vyberať zo širšej ponuky kvalitných zahraničných služieb. Na základe všetkých zistených skutočností som vytvoril business model, ktorý je realizovateľný a reflektuje na definovaný problém. O jeho udržateľnosti však rozhodne trh.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses