Rozhodující faktory v řízení sporu o zachování vybraných brutalistních staveb na území ČR - Zelinková, Anna; Tyslová, Irena; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na vybrané brutalistní stavby, které v minulosti prošly procesem prohlašování věci za kulturní památku. Otázka udělení statusu kulturní památky brutalistním stavbám vyvolala v minulosti řadu sporů. Zejména proto, že vlastníci zastávali rozdílný názor než některé z veřejných institucí nebo občanských sdružení. Cílem práce je určit faktory, které u tří vybraných staveb: Transgas, hotel Thermal a obchodní dům Máj, rozhodly o různých výsledcích řízení prohlášení věci za kulturní památku.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses