Management a leadership z pohledu dvou odlišných kultur – přístup vietnamských podnikatelů k řízení a vedení firem v České republice - Pham, My Hanh; Čada, Karel; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na vietnamské podnikatele v České republice. Primárním cílem práce je zjistit, zdali česká kultura ovlivnila způsob, jakým vedou své firmy, a jejich chování v českém podnikatelském prostředí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obecně definuje management a podnikání, dále se zabývá vymezením charakteristik vietnamské a české kultury a rozdílností v managementu a v podnikání těchto dvou zemí. Do teoretické části byla taky stručně zahrnuta historie vietnamských imigrantů v ČR. Pro splnění cíle byl proveden kvalitativní výzkum za pomocí polostrukturovaného rozhovoru. V praktické části lze nalézt popis, postup a analýzu rozhovorů. Analýza prokázala, že vietnamští podnikatelé některé prvky managementu a podnikání přejali od českého prostředí, nicméně se nejedná o stálou změnu. V osobnosti podnikatele jsou pak velmi přizpůsobiví.
Vedoucí práce: Karel Čada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses