Rizikové faktory vzniku syndromu vyhoření na pracovišti - Fleková, Dominika; Čada, Karel; Petrů, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá rizikovými faktory syndromu vyhoření na pracovišti. Předmětem teoretické části práce bylo prostudování odborné české i zahraniční literatury na téma syndromu vyhoření a následné zpracování literární rešerše. Dále byl proveden kvalitativní výzkum, kdy byla skupina respondentek pracující v oblasti řízení lidských zdrojů podrobena polostrukturovanému rozhovoru. Jejich odpovědi byly následně analyzovány a interpretovány za pomoci tematické analýzy dat, souběžně s využitím metody otevřeného kódování a analytické indukce. Cílem této práce bylo hlouběji porozumět příznakům, vývoji a rizikovým faktorům syndromu vyhoření na pracovišti, zjistit, jak u respondentek probíhaly jednotlivé fáze a jaké pociťovaly konkrétní příčiny. Zmapovat jejich společné příznaky či odlišnosti. Výzkum prokázal úzké propojení mezi syndromem vyhoření a vlivem stresu. V rámci kvalitativního výzkumu byly také uvedeny jednotlivé copingové metody, které tázané respondentky využívají k prevenci vyhoření.
Vedoucí práce: Karel Čada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses