Máme se co učit od Hispánců? : Rozdíly v národní a pracovní kultuře Česka a Latinské Ameriky pohledem cizinek z vybraných zemí - Nováková, Petra; Čada, Karel; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Práce odpovídá na otázku „Jaké rozdíly mezi Čechy a Latinoameričany vnímají Latinoameričanky žijící v Česku?“. Cílem práce bylo poznat hlavní kulturní rozdíly mezi Čechy a Latinoameričany, které se projevují v běžném a v pracovním životě. V rámci výzkumu byly provedeny hloubkové rozhovory se 12 cizinkami (24-56 let) z 5 zemí Latinské Ameriky (Mexiko, Guatemala, Kolumbie, Peru, Chile), které žijí a pracují v České republice. Pro vyhodnocení byla použita tematická analýza. Z výsledků vyplynuly tyto odlišnosti: Češi vnímáni jako uzavřenější, individualističtější a méně emotivní. Komunikují víc přímočaře a také více plánují. V business oblasti se Latinoameričané zaměřují víc na vztahy než na okamžitý výkon a lépe spolupracují. Výsledná doporučení pro pracovní nebo obchodní spolupráci s Latinoameričany byla: být flexibilní, počítat s delším procesem vyjednávání a přizpůsobit se diplomatickému stylu komunikace.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses