Vývoj e-shopu pro streetwearovou značku oblečení - Chesebieva, Tatiana (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je navrhnout a vyvinout internetový obchod pro streetwearovou značku oblečení La Bohème de Prague. V teoretické části práce je nejprve představena základní informace o struktuře a typických funkcích e-shopů, potom jsou rozebrány některé z nejpopulárnějších v ČR e-commerce redakčních systémů a jejich možnosti a omezení. Dále se práce zabývá designem uživatelského prožitku a konkrétně metodikou Human-centered design. Praktická část pak popisuje proces vývoje internetového obchodu pro značku – analýzu cílového trhu, vytvoření uživatelských scénářů a drátěných modelů, výběr vhodné platformy pro budování webu, její nastavení a samotnou tvorbu jednotlivých stránek. Na závěr praktické části se provádí uživatelské testování vytvořeného prototypu a úprava odhalených chyb.