Anonymní vyhledávání v prostředí webu - Hovorka, Daniel; Sklenák, Vilém, 1963-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje možnostem anonymizace vyhledávání na internetu. Nejdříve je stručně popsána historie vyhledávačů, v další části práce je představena digitální stopa a nejen s ní spojená potencionální nebezpečí, jež jsou spjata s vyhledáváním v prostředí webu. Následně jsou popsány výhody a nevýhody anonymizování vyhledávání na internetu a popsány některé možnosti samotné anonymizace. Poté jsou popsány návody, jak mohou být vybrané metody nakonfigurovány a využity. Poslední část práce představuje výzkum, realizovaný pomocí dotazníku. Respondenti byli dotazováni převážně ohledně preferencí vyhledávačů a možností anonymizace vyhledávání. Odpovědi prošly vyhodnocením a byly vyhledány případné spojitosti mezi nimi.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses