Uplatnění absolventů oboru Arts management na trhu práce - Kraftová, Denisa; Kubaš, Mario, 1981-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce zkoumá oblast arts managementu a trh práce kulturních a kreativních průmyslů. Teoretická část shrnuje dosavadní dostupnou literaturu a statistické poznatky o arts managementu, o historii jeho vzniku a o kulturní a kreativní sféře se zaměřením na pracovní trh. Následná praktická část pak verifikuje a rozšiřuje literární rešerši o výzkum uplatnění absolventů Arts managementu, unikátního oboru, který spojuje umění a ekonomii a je vyučován na Vysoké škole ekonomické v Praze. V rámci této části diplomové práce došlo k použití smíšené výzkumné strategie pomocí kvalitativního a kvantitativního dotazníkového šetření, kdy byl pro účely výzkumu zvolen výběrový soubor absolventů tohoto oboru z let 2015-2020. Hlavním cílem výzkumu je rozšíření znalostí ohledně současného pracovního uplatnění absolventů Arts managementu, zjištění celkové spokojenosti s vybraným oborem a přínosem studia pro zaměstnání, vymezení konkurence tohoto oboru a také zobrazení kvantitativních dat pomocí grafů.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses