Analýza řízení animačních nástrojů vázaných na kulturní dědictví spjaté s rodinou Ringhofferů v katastru obcí Kamenice a Velké Popovice - Čermáková, Alžběta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá animačními nástroji, pomocí kterých je oživováno kulturního dědictví spjaté s rodinou Ringhofferů v obcích Kamenice a Velké Popovice. Cílem práce je zjistit, zda obce využívají své enkulturační a akulturační nástroje k upevňování významných prvků kulturní identity obcí a k upevňování lokálních míst paměti. Vyhodnocení bude probíhat na základě vlastního pozorování, osobních rozhovorů s aktéry kulturního dění v obcích a bude doplněno o anketní šetření z řad místních obyvatel. V závěru práce budou zhodnoceny animační nástroje a budou doplněny dalšími návrhy, které by mohly identitu obce ještě více propojit s kulturním a historickým odkazem rodiny Ringhofferů.