Dopady konceptu Smart city na podnikatelskou sféru v Olomouci - Michalčáková, Sára (2021)
Bakalářská práce se věnuje Olomouci jakožto chytrému městu. K porovnání je využit Amsterdam. Teoretická část byla zaměřena na pojem SC, jeho výhody a nevýhody a příklady již fungujících SC ve světě. Praktická část analyzovala aktuální situaci v Olomouci i Amsterdamu a byly vykonány tři osobní rozhovory, jeden se zástupcem SC Olomouc a dva s podnikateli. Práce si kladla jako předmět výzkumu aktuální situaci v Olomouci, spolupráci mezi Magistrátem města Olomouce a podnikateli a výsledně na doporučení pro Olomouc i podnikatele v Olomouci.