Vývoj open source aplikace pro sledování osobních financí - Gardavský, Ondřej (2021)
Tato práce se zabývá problematikou aplikací pro sledování osobních financí. Nejprve je provedena analýza existujících řešení ze světa mobilních aplikací dostupných na Google Play a App store, ale také open-source variant na platformě GitHub. V rámci analýzy je provedeno srovnání těchto aplikací. Provedená analýza slouží jako podklad pro stanovení požadavků na vlastní aplikaci. Tyto požadavky pokrývají slabá místa porovnávaných řešení a na jejich základě je vypracován návrh aplikace. Na základě návrhu je proveden výběr vhodných technologií pro implementaci vlastní aplikace. Navržená aplikace je rovněž vyvinuta pomocí těchto zvolených technologií. Výsledkem je open-source aplikace volně dostupná na platformě GitHub s licencí MIT.