Analýza okolia firmy two, s.r.o. - Kováčová, Bronislava (2021)
Cieľom bakalárskej práce je vykonať analýzu okolia firmy two, s.r.o. Two s.r.o. je malá slovenská firma, ktorá sa zaoberá výrobou prírodných kozmetických výrobkov. Pre analýzu makrookolia je použitá PESTLE analýza, pre analýzu mikrookolia Porterov model 5 síl. Vnútorné okolie firmy je analyzované nástrojom VRIO a marketingovým mixom 4P. Zo zistených príležitostí a hrozieb z vonkajšieho okolia a silných a slabých stránok z vnútorného okolia sú pomocou TOWS matice formulované odporúčania pre firmu. Rastúci trh prírodnej kozmetiky prináša pre firmu príležitosti. Vďaka svojim silným stránkam sa firma vie ubrániť hrozbám z okolia, ako je ľahký vstup nových konkurentov. Firma two má silné postavenie na trhu a viacero konkurenčných výhod, ako je jej distribučná sieť a jedinečný recyklačný program. V nesledujúcich rokoch je možné predpokladať ďalší rast firmy two.