Analýza vstupu železničního dopravce Regiojet na trasu Ostrava-Brno v roce 2019 z pohledu ceny jízdného, kvality poskytovaných služeb a počtu cestujících. - Pavlica, Tomáš; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem diplomové práce je vyhodnocení změny dopravce na lince R8. Teoretická část práce se zaměřuje na konkurenci na trhu, teoretické východisko liberalizace, představuje hlavní dokumenty ovlivňující liberalizační proces a představuje insti-tuce a dopravce působící na současném železničním trhu. Praktická část se zabývá liberalizačním procesem v praxi na železnici a analyzuje železnici České republiky. Dílčím cílem práce je vyhodnocení zavedení slevy na jízdném pro studenty a dů-chodce. Samotným cílem práce je vyhodnocení vstupu nového dopravce na linku R8 dle počtu cestujících, tržeb, ceny jízdného, počtu spojů, dále dle výše poskyto-vané dotace Ministerstvem dopravy a zhodnocení služeb, které je prováděno po-mocí dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses