Work life balance se zaměřením na digitální nomádství - Chalupská, Alice (2021)
Diplomová práce se zabývá tématem rovnováhy mezi osobním a pracovním životem se zaměřením na digitální nomádství. Hlavním cílem práce je popsat specifika slaďování osobního a pracovního života u digitálních nomádů. V teoretické části je vymezena problematika konceptu work-life balance, jeho přínosy, nástroje, které mohou jedinci využívat k lepšímu slaďování osobního a pracovního života, a dále digitální nomádství. Praktická část využívá kvalitativní metodu výzkumu formou polostrukturovaných rozhovorů. Výzkumný soubor představuje jedenáct digitálních nomádů. Následně je provedena analýza dat a v diskusi a závěru jsou interpretovány výsledky kvalitativního výzkumu. Digitální nomádství bylo posouzeno jako vhodná forma práce zabraňující syndromu vyhoření.