Povedomie o kybernetickej bezpečnosti - Bystriansky, Andrej (2021)
Táto bakalárska práca je zameraná na povedomie o kybernetickej bezpečnosti a s ním spojenú ľudskú chybu. Cieľom práce je analýza dát súvisiacich s phishingovými kampaňami a bezpečnostným vzdelávacím programom pre softvérovú spoločnosť, ktorá tieto dáta poskytla. Podstatou tejto analýzy je spracovať výsledky kampaní a na základe toho určiť, či boli kampane úspešné alebo neúspešné. Teoretická časť približuje poznatky povedomia o kybernetickej bezpečnosti a bezpečnostného vzdelávacieho programu. Okrem toho je zameraná na kybernetické hrozby a následok nedostatočného vzdelávania o kybernetickej bezpečnosti. Teoretická časť poskytuje pohľad na túto problematiku v rámci zlyhania človeka a nie systému. Praktická časť je zameraná na analýzu dát, ktorá bola spracovaná na základe výsledkov phishingových kampaní. Vďaka tejto práci boli softvérovej spoločnosti poskytnuté rôzne odporúčania a návrhy, ktoré by mohli pomôcť vylepšiť bezpečnostný vzdelávací program. Okrem toho sú čitatelia oboznámení s problematikou povedomia o kybernetickej bezpečnosti a sú im poskytnuté poznatky, ako sa môžu brániť pred kybernetickými hrozbami, ktorým môžu v budúcnosti čeliť.