Strategická analýza podniku Moser, a.s. - Le, Hai Nhi (2021)
Cílem bakalářské práce je zjištění silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení podniku MOSER, a.s. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána základní terminologie a v části praktické je teorie aplikována. Práce se zabývá analýzou vnějšího okolí podniku a analýzou vnitřních zdrojů a schopností podniku, kde jsou použity metody PESTEL analýza, analýza odvětví, analýza konkurence, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a SWOT analýza.