Jaké emaily si posílají naše babičky a dědečkové, aneb analýza emailu jako marketingového prostředku. - Šrámek, Adam (2021)
Diplomová práce se zabývá využitím emailových zpráv jako formy politického marketingu pro oslovení skupiny voličů starších 65 let. Teoretická část práce se zaměřuje na vysvětlení dosud zkoumaných teorií ohledně způsobů, které politický marketing využívá k ovlivňování voličů. Část praktická má za cíl zjistit, jaké faktory ovlivňují důvěryhodnost emailových zpráv obsahující politické informace. Provedení hloubkových rozhovorů objasnilo, jakým způsobem senioři konzumují politické informace z emailových zpráv. Na základě zjištěných informací jsou v závěru vypsána doporučení, jak vést politickou komunikaci se seniory. Výsledky jsou uplatnitelné pro organizace vzdělávající seniory a politické subjekty, kterým se nedaří seniory oslovovat.