Dopad finanční krize na ekonomiku USA - Filip, Petr; Pavelka, Tomáš, 1975-; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na příčiny vzniku a ekonomický dopad finanční krize z roku 2008. Teoretická část práce je z úvodu věnována vymezení termínu finanční krize a historickému náhledu na danou problematiku. Významnější prostor v teoretické části práce je věnován analýze klíčových příčin spojených s vypuknutím nedávné krize. Zde je nalezeno několik dlouhodobě skrytých hrozeb ve finančním systému, které v kombinaci s nesprávnými rozhodnutími vlády značně přispěly ke vzniku krize. Práce se rovněž zabývá dopadem krize na reálnou ekonomiku, který zjišťuje prostřednictvím analýzy vývoje hlavních makroekonomických ukazatelů ve Spojených státech amerických. V neposlední řadě je z časových řad daných makroekonomických ukazatelů zkoumána závislost meziročních změn nezaměstnanosti na meziroční změně HDP.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses