Analýza kulturního dění v obci Chyšky a plán na využití místní kulturní památky - Křížková, Jana (2021)
Práce se věnuje kulturnímu dění a tradičním událostem v obci Chyšky, jež se rozhodla pozvednout svůj kulturní potenciál projektem nových varhan do kostela sv. Prokopa. Nové varhany Svatých andělů však zatím nenašly jiné využití než jako doprovodný nástroj při bohoslužbách. Cílem bakalářské práce je zhodnotit sociokulturní prostředí a navrhnout plán na vyzdvihnutí nových varhan, které představují unikát italského varhanáře v České republice. Teoretická část definuje obecnou terminologii spjatou s lokální kulturou, významem tradic a turismem. Praktická část následně spojuje literární rešerši s konkrétními příklady v analýze kulturního dění v obci. Díky kvalitativní metodě výzkumu je vypracován nejen souhrnný přehled tradic a událostí v obci Chyšky, ale také návrh plánu možného využití nových varhan.