Knihovna React komponent pro zrychlení a zkvalitnění vývoje UI - Nývlt, Tomáš (2021)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou knihovny určenou pro vývoj frontendu webových stránek a aplikací. Jelikož tvorba stránek či aplikací začíná vždy tvorbou grafického rozhraní, je nutné pracovat rychle, kvalitně a bez chyb. Nejpracnější částí často bývá správné nastavení základních vlastností jako jsou barvy a typografie. Tyto vlastnosti vycházejí z vizuálního stylu klienta a na dalších projektech se již nemění. Téma s těmito daty je pak základním nastavením, které komponenty při svém renderování využívají. Práce zahrnuje analýzu současných knihoven pro tvorbu UI a zjišťuje výhody komponentového systému. Cílem je vytvořit volně dostupný balík znovupoužitelných komponent publikovaný v balíčkovém systému npm. V práci je popsán jak samotný vývoj, tak i použité technologie a příklady užití. Autor očekává, že čtenář má alespoň základní znalosti vývoje softwaru.