Rozšíření digitálních technologií v galerijní a muzejní prezentaci výtvarného umění jako reakce na situaci pandemie Covid-19 - Kropáčová, Lucie; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá tématem využití digitálních technologií v oblasti výtvarného umění a příležitostí jejich rozšíření za situace pandemie Covid-19. Cílem práce je zmapování rozšíření digitálních technologií v prezentaci výtvarného umění u vybraných muzeí umění a galerií během pandemie Covid-19 a rozpoznání odlišností v prezentaci v závislosti na způsobu zřízení zkoumaných institucí a hlavním předmětu jejich činnosti. V teoretické části je nastíněna historie vývoje zprostředkování výtvarného umění veřejnosti. Důraz je kladen na dynamické proměny v prezentaci výtvarného umění s příchodem internetu a rozvojem nových technologií. Následně jsou představeny nové formy digitálních technologií používané v této oblasti v současnosti a jsou definována jejich odborná specifika. Praktická část prostřednictvím kvalitativních polostrukturovaných rozhovorů se zástupci vybraných muzeí umění a galerií analyzuje proměny v prezentaci výtvarného umění jako nutnou reakci na probíhající pandemii. Předmětem zkoumání je podrobné zmapování jimi využívaných digitálních nástrojů a forem alternativní prezentace během pandemické situace.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses